Qui som i què volem?

Per ara som un membre de Jubilats per Mallorca, però podria afegir-se qualsevol altre persona voluntariament, que començarà un dijuni d’aigua i res pus, o sigui una vaga de fam, en defensa des drets lingüístics de sa nostra gent. Que a Mallorca hi hagi una llengua que hi és més obligatòria que sa llengua pròpia d’aquestes illes, és un fet clarament colonial que ja se dona ara mateix, però en es govern del sr. Bauzà se veu que això no li basta i ara vol que a s’administració pública autonòmica,
inclosos es municipals, sebre es castellà continüi essent obligatori però que es mallorquí no faci falta ni “entendre-r-lo”.

Sabem que ara hi han molts d’altres problemes que afecten, ja, sa vida diària de moltes de persones i, com que tot és ú, mos oferim també per fer-nos ressò de ses activitats que altres vagin organitzant en defensa de ses ajudes pes més necessitats, des drets laborals des treballadors, per sa sanitat
pública, etc.

Però aquest dijuni el feim, fonamentalment, per dos motius:

1.- Per moure sa gent a pensar en sos atacs a sa nostra llengua, ... que
vegem que si no la defensen es polítics sa gent l’haurem de defensar
des des comportaments de cada dia.

2.- Per mirar si encara és possible fer canviar d’actitud es govern
balear perquè deixi d’atacar es nostres drets lingüístics, modificant
lleis que s’havien aprovat per unanimitat.

Rebrem tothom qui vulgui venir a conversar de tot plegat i tendrem informació i material per repartir, i si no deim encara es lloc on farem sa vaga de fam és perquè es llocs que tenim pensats no comencin a rebre pressions abans d’hora i perquè pensam que a rel d’aquesta comunicació pública potser tendrem oferiments de qualque lloc que pugui interessar més que es que tenim fins ara.

5 comentaris:

 1. Endavant Jaume !!!
  Ara mateix faig un post al meu bloc tenimpresa.com

  ||*||

  ResponElimina
  Respostes
  1. Molt guàpo! Molt bé! Enhorabona! No podem badar en la questió aquesta de la llengua pròpia nostra que no és altra que la catalana. Cert que tot pot servir per defensar la llengua incloit una vaga de fam però n'hi ha prou? Tenc les meves dubtes. Totes formes Endavant les atxes i no afluixem. Mengem com Déu mana moderadament. Emprem sempre que puguem parlat i escrit aquesta llengua nostra.

   Elimina
  2. Volia dir "Tenim Pressa" www.tenimpressa.com

   Elimina
 2. Molt be ! Molt valent ! Uns quants milers com en Jaume fan falta en aquest país, cada vegada mes masegat i castellanitzat.

  ResponElimina